Viscerális Manipuláció, Fascia Disztorziós Modell, Hegkezelés

Viscerális Manipuláció:

A törzsünkben lévő belszervek fiziológiás mozgásainak helyreállítása egy-egy megfelelően alkalmazott terápiás fogással. Egy immobil (mozgás hiányos) máj, méh, gyomor, stb… mozgásszervi panaszokat, fájdalmat, mozgásbeszűkülést okozhat a gerincben, végtagokban. Ezeket a beszűkült belszervi mozgásokat okozhatja nagy műtét, császármetszés, gyulladás, kemoterápia vagy hosszan tartó immobilizáció (tartós ülés) után.

Fascia Disztorziós Modell:

Az FDM a páciens számára egy olyan terápia, ami a testbeszédén alapszik. A terapeuta a testbeszédnek köszönhetően felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Az FDM modelljének köszönhetően a terapeuta jobban rálát, átlátja a struktúrális elváltozásokat és hatékonyabban tud megfelelő terápiás eszközök közül választani.

Hegkezelés:

Egy műtéti beavatkozás után természetes a hegesedési folyamat. Ez a gyógyulási folyamat része, viszont a műtét utáni mozgáshiány következtében összetapadások jöhetnek létre, amik akár mozgásszervi, akár belszervi funkciózavarokat is okozhatnak. Műtét után már első naptól fontos a hegkezelés az összenövések megakadályozása és az optimális sebgyógyulás érdekében.