Manuáletrápia, CMD terápia, McKenzie módszer

Manuálterápia:

A manuálterápia a népi gyógyászatból ismert csontkovácsolásból kialakult terápiás módszer. Mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas terápia, mely segít a mozgásrendszer statikáját  és dinamikáját helyreállítani. A kezelést egy nagyon alapos állapotfelmérés és fizikai vizsgálat előzi meg, mely kihat egyaránt a gerinc szegmentenkénti vizsgálatára, a végtagok és az izmok állapotának feltérképezésére. A manuálterapeuta abban a szegmentben, ízületben dolgozik ismételt mobilizációval és izomtechnikákkal, ahol a vizsgálata során blokkot érzékelt.

 

Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája:

Az állkapocs ízület manuálterápiája. Az ízületen belüli és körüli képletek terápiája, a kezelési fogások mind az arckoponyán kívűl, mind a szájüregen belül történnek. Figyelmet fordít az ízületi eltérések kezelésére és az egész test statikai felbomlására bekövetkező lágyrészelváltozás (izomspazmus, triggerpontok stb.) megszüntetésére az egész testen. 

 

McKenzie Módszer®:

A McKenzie Módszer® a gerinc és a végtagok problémáinak kezelésére való módszer. A páciens aktív bevonását igényli a panaszai kezelésében. Az egyénre szabott mozgásirányt megadott időközönként ajánlott otthon ismételni. Ezeknek a mozgásirányok segítségével kezeljük a panaszokat, melyek lehetnek karba vagy lábba kisugárzó tünetek.