Állapotfelmérés:

Az első találkozás alkalmával hosszabb időt töltünk együtt a vendéggel, mert a terápia kiválasztásához nagy segítségemre van az alapos kikérdezés, megtekintés és mozgásvizsgálat. Szeretem, hogyha hoznak a páciensek orvosi leleteket, képalkotó diagnosztikáról CD lemezt, mert ezek is segítik a közös munkánkat.

Fontosnak tartom mindenkinek elmagyarázni, képekkel, hasonlatokkal szemléltetni a jelenlegi állapotukat, szokásaikat, mert jobban megértik, hogy az Ő érdekük az, hogy az eddig megszokott életvitelüket megváltoztassák.

“ Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk. ”

                                                                                                                                                                                       /Arisztotelész/

Manuálterápia:

A manuálterápia a népi gyógyászatból ismert csontkovácsolásból kialakult terápiás módszer. Mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas terápia, mely segít a mozgásrendszer statikáját és dinamikáját helyreállítani. A kezelést egy nagyon alapos állapotfelmérés és fizikai vizsgálat előzi meg, mely kihat egyaránt a gerinc szegmentenkénti vizsgálatára, a végtagok és az izmok állapotának feltérképezésére.
A manuálterapeuta abban a szegmentben, ízületben dolgozik ismételt mobilizációval és izomtechnikákkal, ahol a vizsgálata során blokkot érzékelt.

Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája:

Az állkapocs ízület manuálterápiája. Az ízületen belüli és körüli képletek terápiája, a kezelési fogások mind az arckoponyán kívűl, mind a szájüregen belül történnek. Figyelmet fordít az ízületi eltérések kezelésére és az egész test statikai felbomlására
bekövetkező lágyrészelváltozás (izomspazmus, triggerpontok stb.) megszüntetésére az egész testen.

McKenzie Módszer®:

A McKenzie Módszer® a gerinc és a végtagok problémáinak kezelésére való módszer. A páciens aktív bevonását igényli a panaszai kezelésében. Az egyénre szabott mozgásirányt megadott időközönként ajánlott otthon ismételni. Ezeknek a
mozgásirányok segítségével kezeljük a panaszokat, melyek lehetnek karba vagy lábba kisugárzó tünetek.

Viscerális Manipuláció:

A törzsünkben lévő belszervek fiziológiás mozgásainak helyreállítása egy-egy megfelelően alkalmazott terápiás fogással. Egy immobil (mozgás hiányos) máj, méh, gyomor, stb… mozgásszervi panaszokat, fájdalmat, mozgásbeszűkülést okozhat a gerincben, végtagokban. Ezeket a beszűkült belszervi mozgásokat okozhatja nagy műtét, császármetszés, gyulladás, kemoterápia vagy hosszan tartó immobilizáció (tartós ülés) után.

Hegkezelés:

Egy műtéti beavatkozás után természetes a hegesedési folyamat. Ez a gyógyulási folyamat része, viszont a műtét utáni mozgáshiány következtében összetapadások jöhetnek létre, amik akár mozgásszervi, akár belszervi funkciózavarokat is okozhatnak. Műtét után már első naptól fontos a hegkezelés az összenövések megakadályozása és az optimális sebgyógyulás érdekében.

Fascial Distortion Model:

Az FDM a páciens számára egy olyan terápia, ami a testbeszédén alapszik. A terapeuta a testbeszédnek köszönhetően felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Az FDM modelljének
köszönhetően a terapeuta jobban rálát, átlátja a struktúrális elváltozásokat és hatékonyabban tud megfelelő terápiás eszközök közül választani.

Fitmummy® posztnatális tréning:

A fitmummy® egy komplex, szülés utáni regenerációs program. A tréning nem csak a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezeli. A tréningprogram egymásra épülő 3 lépcsőjében a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgásokat (újra)tanításával is foglalkozik, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését.

Mozgásszervi jógaterápia:

A mozgásszervi jógaterápia egy komplex szemléletű terápiás módszer, mely egyesíti a gyógytornát, a jóga ászanákat és a fasciatréninget. A terápiában jógapózok segítségével csökkentjük a mozgásszervi panaszokat, illetve változatossá tesz egy preventív gerinctréninget is akár.

3D Scoliosis Terápia:

A Schroth módszer lényege, hogy miközben a gerinc maximális aktív nyújtásban van, a háromdimenziós légzéssel a páciens aktívan visszaforgatja a törzsét középhelyzetbe és ebben a korrigált testhelyzetben végez izomerősítést és nyújtást. A megtanult korrekciós helyzetek beépíthetők a hétköznapi életbe, így egész nap végezhető a terápia.

Kiegészítő terápiás eszközök:

Praxisomban előszeretettel használok kiegészítő terápiás lehetőségeket, mivel mindenkinek az adott
kezelés alkalmával más és más, egyénre szabott terápiára van szüksége. Ebben segítenek nekem a
különféle eszközök, mint például a
– Köpölyözés
– Kinesio Tape
– Kismama Tape
– Medical Flossing
– SMR eszközök

Globális hatásaik a szervezetre:
– Fájdalomcsillapítás
– Izomlazítás
– Mozgásfunkció javítás
– Mozgásterjedelem növekedés
– Kötőszövet mobilizálás
– Lokál keringésjavítás
– Szöveti oxigenizáció növekedés
– Adhézió oldás
– Hegek felszabadítása
– Test stressz-szint csökkentése
– Idegrendszer harmonizálása
– Ízülettámasztás